In einer kleinen Konditorei

buchwald_reduNår man er i Berlin, skal man være dygtig, hvis man undgår at komme en tur på Konditorei. Sådan rigtigt på Konditorei. Hvor de flotte høje kager står i kølemontren og man må bruge lang tid på at bestemme sig. Jeg har lige haft besøg af et par veninder, og så er det lidt mere tillokkende at gå ud og få en kop kaffe og et stykke kage.

En dag tog vi en tur til Moabit for at se en forretning med blomster og havekunst – samt lige nu også en masse flot og anderledes julepynt. Da vejret var dejligt, bestemte vi at spadsere tilbage til Charlottenborg, og tilfældigt kom vi forbi Konditorei Buchwald. Det er kendt for sin specialitet Baumkuchen og har eksisteret siden 1852. Jeg har godt læst om det før, og genkendte det på facaden. Vi måtte jo næsten gå derind. buchwald1_reduVi valgte at smage specialteten Baumkuchen – men uha da! hvor der var mange andre lækre kager… Kagen var dejlig og det var en god kaffe – vi fik hver en Kännchen, som indeholder 2 kopper. Interiøret var helt specielt. Som at være sat tilbage til 1920’ernes Berlin. Gennemsigtige blondegardiner og hvide kniplede kapper i vinduerne. Mørke møbler, som passede til stilen.  Betjeningen var meget venlig og vejledende. Læs mere om konditoriet på www.konditorei-buchwald.de

En anden dag havde vi besluttet at spise morgenmad ude. Det blev i Confiserie Reichert i Giesebrechtstrasse nr. 22. Der var et helt menukort med forskellige slags Frühstück. Vi valgte Sektfrühstück, da vi syntes, vi trængte til et lille glas champagne at begynde dagen med. Ellers var der en overdådig tallerken og en kurv med mere brød end vi kunne spise. Ydermere juice og yoghurt. Kaffen købte vi ved siden af – igen hver en Kännchen. Herfra gik vi mætte og glade videre ud og mødte dagen. Stedet har også en butik, hvor de sælger de dejligste kager og chokoladekonfekt. Jeg ser endda på http://www.confiserie-reichert.com/ at Confiserie Reichert har flere filialer rundt om i Berlin.

Og her får I et link til YouTube med lidt Konditorei-stemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close