Hvorfor dit og hvorfor dat?

På Berliner Rundfunk har de hver dag et indslag for sådan nogle rigtige Spørge Jørgener. 1 minut og 19 sekunder tager det Simone Panteleit at svare på de mest mærkelige spørgsmål. Ting som man egentlig aldrig selv har tænkt på at spørge om, men som det er rigtig sjovt at få svar på.

I forgårs lød spørgsmålet: hvorfor er der både hvide og brune æg? Jeg har ikke hørt svaret endnu, men man kan på Berliner Rundfunks hjemmeside lytte til mange tidligere spørgsmål og svar. Jeg var lige inde og høre, hvorfor ure som regel er stillet til at være 10 min. over 10 på reklamer og indpakninger. Så det ved jeg godt – og grunden kunne jeg virkelig ikke gætte mig til. Nu kan I jo gætte på det, eller I kan gå ind på hjemmesiden og få svaret. Hvorfor skifter kamæleoner farver? hvorfor hedder det en ørefigen? hvorfor sveder man, når man har spist mad der er stærkt krydret? hvorfor hedder det toi toi på tysk, når man ønsker held og lykke? hvorfor kan katte ikke lide vand? Disse spørgsmål og mange flere kan I få svar på enten ved at lytte til Berliner Rundfunk på hverdage lige efter kl. 15 og om søndagen mellem kl. 10 og 13 eller ved at gå ind på hjemmesiden og høre svarene.

Jeg tænkte på, at hvis tysklærerne(eller eleverne) ønsker lidt afveksling i undervisningen, kan de i en time lade eleverne gå ind på Berliner Rundfunks hjemmeside og vælge et spørgsmål og svar, som de så skal præsentere for klassen med deres egne ord. Det giver både lidt lyttetræning og formuleringstræning.

Hør Warum? Darum på Berliner Rundfunks hjemmeside

Skriv gerne en kommentar