Flotte sommer-gæstespil i Deutsche Oper

I sommerperioden er der pause hos koncert- og operahusene. Det er en lidt ærgerlig ting for os, der kommer som sommerturister. Men hos Deutsche Oper udfylder de denne sommer pausen med to flotte gæstespil, nemlig Béjart Ballet Lausanne med  Ballet for Life og den kendte Andrew-Lloyd-Webber-Musical Jesus Christ Superstar, vel at mærke i den originale produktion.

Ballet for Life indeholder musik af Queen og Mozart og kostumerne er tegnet af Gianni Versace. Forestillingen er tilegnet alle de mennesker, som dør alt for tidligt – i denne sammenhæng er det Queen forsangeren Freddy Mercury og den tidligere balletstjerne fra Béjart balletten, Jorge Donn, som begge døde 45 år gamle. Trods denne triste baggrund for forestillingen er den en kærlighedserklæring til livet, ungdom, håb og optimisme.

Med sangene „The Show Must Go On“, „It’s a Beautiful Day“, „Let Me Live“ og „Radio Ga Ga“ samt uddrag af Mozarts værker og de flotte kostumer bliver det en Ballet for Life. Deutsche Oper præsenterer selv balletten således “…Die überragenden Tänzer der Compagnie bringen dieses Gesamtkunstwerk mit höchster Brillanz und großer emotionaler Tiefe auf die Bühne und bieten einen unvergesslichen, berührenden Abend, einen Bilderbogen voll expressiver Kraft.” Det kan man vist kun glæde sig til. Forestillingen spiller 21., 22., 23., 24., 25. og 26. juli. Se mere om forestillingen og billeder her.

Se også en lille trailer fra YouTube:

Den anden forestilling Jesus Christ Superstar kræver vist ikke nogen nærmere præsentation. I hvert fald ikke for min generation. Men skulle nogle yngre have brug for det, så indeholder musicalens handling de sidste syv dage af Jesu liv, så der er ikke så stor spænding om, hvordan det ender. Læs evt. mere på Wikipedia.Musikken er af Andrew Lloyd Webber og teksten af Rim Rice. Alle sangene sidder meget tydeligt i min erindring. Musikken fra Jesus Christ Superstar blev spillet hele tiden i radioen, da den kom frem og alle de skønne hits er dejlige minder fra min ungdom, men er jo nu også blevet noget, der hører til på den klassiske operascene. Jesus Christ Superstar spiller 28., 29., 30., 31. juli og 1. og 2. august. Læs mere om forestillingen og se billeder her.

Også denne forestilling har en lille YouTube trailer

Skriv gerne en kommentar