Filmpark og Filmstudio Babelsberg

I forlængelse af indlægget i går om Olsen Banden-udstillingen på Filmmuseum Potsdam kommer her et tip om at besøge Filmpark Babelsberg, når I nu er kommet til Potsdam.

Filmpark Babelsberg er en forlystelsespark, som er tilknyttet filmstudierne Babelsberg, hvor nogle af de første stumfilm i tidernes morgen blev optaget med den store danske stumfilmstjerne Asta Nielsen, som blev verdensberømt i verden. Men også senere storfilm og TV-serier er blevet optaget i filmstudierne, som er de største af slagsen i Europa. Der er fx en her gadekulisse, den såkaldte Berliner Strasse.

I kan læse mere om Filmstudio Babelsberg og se en liste over alle de film og TV serier, som er optaget der på Wikipedia (tysk) her og selvfølgelig på Filmstudio Babelsbergs egen hjemmeside her. Man kan også få en rundvisning på filmstudierne -læs mere om det her.

Men tilbage til Filmpark Babelsberg. Den er nok mest egnet til besøg med hele familien. Der er forskellige forlystelser, man kan prøve. Fx kan man prøve “at være i et computerspil”.

Den 21. juli afholde Filmpark Babelsberg arrangementet Sommertraum, hvor der er musik ved DJ’s og optræden af forskellige kunstnere. Denne dag har Filmpark Babelsberg åbent til kl. 21.30. Læs mere om arrangementet Sommertraum på Filmpark Babelsbergs hjemmeside her.

Skriv et svar