En dag i Potsdam med Historiske Rejser …og kartofler!

Det er ikke noget jeg er meget for at indrømme: jeg har selv endnu ikke været i Potsdam… Det må jeg se at komme.

De, der har været der, taler jo med stor begejstring om det. Og der er også meget at se om Berlins historie i Potsdam.

Forleden blev jeg kontaktet igen af Anders fra Historiske rejser, der fortalte, at han har skrevet nogle nye artikler om Potsdam på sin hjemmeside historiskerejser.dk – link kommer til slut i indlægget her. Og så talte jeg i weekenden med min svigerinde og bror, som også var en tur i Potsdam sidste år. Det fik mig til at beslutte, at nu må der komme et indlæg om Potsdam.

I den seneste udgave af MuseumsJournal tæller jeg 10 museer i oversigten for Potsdam, en blanding af historie, naturhistorie, kunst og mindesmærker. Her er Filmmuseum Potsdam og Museum Barberini nok de mest kendte. Under slotte, parker og haver tæller jeg hele 28 på oversigten. Her er Sanssouci slottet selvfølgelig det største og mest berømte, men der er altså mange flere at kigge på.

Når man har sagt Potsdam, så må man også sige Frederik den Store. Og så skal vi lige omkring kartoflerne på hans grav. Det var Frederik den Store, som indførte kartoflen som næringsmiddel under hungersnøden. Og i taknemmelighed lægges der stadig kartofler på hans grav i stedet for blomster. Og det har jeg også bevis på 🙂 Min svigerinde fotograferede det sidste sommer, tak Hanne!

Link til nye artikler om Potsdam på historiskerejser.dk: Potsdam, Sanssouci, Neues Palais, Frederik den Store, Hohenzollern,  

Og så linker jeg også til nogle ældre artikler om Potsdam: Potsdam-Konferencen, Kejser Wilhelm II, Cecilienhof, Stasifængslet Gedenkstätte Lindenstrasse

Skriv et svar