Emereks anbefalinger III

Så kommer tredje og sidste portion af de anbefalinger, som en af berlin-nyts læsere, Leif Emerek, har været så venlig at ville dele med alle vi andre: 

Den store oplevelse i år var besøget på Rüdesheimer Platz (U3) i Wilmersdorf. Pladsen er omkranset af en række fleretages huse, som er bygget som en kombination af byggestilen ved Rhinen omkring Taunus i Hessen og engelsk landhus- og havestil. Området blevet bebygget omkring 1905 og vist nok ikke bombet sønder og sammen. Det en perle i Berlin. I Pladsens vestlige ende er der opført et springvand med mytologiske figurer, der referer til Mosel, Rhinen og vinen der. Hvert år kommer den vinbønder fra Rheingau til pladsen, og så er der fest i gaden. Undergrundsstationens dekorationer refererer netop til forbindelsen mellem Wilmersdorf og Rheingau i form af motiver fra vindyrkningen. Der er en del spisesteder i området. Gasthaus Landauer, der har rødder i 20erne er anbefalelsesværdigt.

I samme område ligger “Das Kleine Teater”, som pt. bl.a. opfører en dramatisering af Thomas Manns roman “Felix Krull”. God forestilling i et lille teater, som kan rumme 97 tilskuere.

Ellers: Arminius Markthalle i Turmstrasse/Moabit, Zionskirche i Prenzlauer Berg, hvor borgerretskæmperne holdt til, og hvor teologen og antinazisten Dietrich Bonhoeffer var præst i en meget fattig menighed.  Besøg i Hellersdorf /Stendaler Strasse(U5), hvor en boligbloks facade er udsmykket med tromp d’oeil tegninger. Oprindeligt skulle flere blokke udsmykke på samme måde, men økonomi bremsede projektet, der kunne have lyst op i et meget trist Plattenbauområde.”

Berlin-nyt siger mange tak til Leif Emerek for bidraget.

Skriv et svar