Berlin set fra vandet

I disse dage er vejret perfekt til en sejltur på floderne Spree og Havel, som løber gennem Berlin. Da jeg var i Berlin sidst, snuppede jeg en brochure fra Reederei Riedel, som er et af de store firmaer, der tilbyder sejlture i byen. Det kan godt betale sig at studere brochuren lidt, inden man beslutter sig. Der er nemlig flere forskellige ture at vælge imellem: Brückenfahrten, hvor man kommer under hele 64 broer på turen ad Spree og Landwehrkanal, Stadtkernfahrten, hvor man bliver  i Berlin Mitte, Spreefahrten der foregår udelukkende på Spree og endelig er der Abends in Berlin, hvor man kan opleve byen gå til ro, solen gå ned og  byens aftenbelysning dukke frem.

De fleste af turene tilbydes med forskellig varighed, så her skal man også tage en beslutning inden man køber billetten.

Reederei Riedel tilbyder også Sonderfahrten. Den 27. maj f.eks. en Brunchfahrt fra kl. 11-14. Det synes jeg lyder meget tiltalende. Den 30. maj om aftenen tilbyder de turen Sunset in Berlin – en aftencocktail med litterære, musikalske og kriminalistiske betragtninger på byen og med overraskelser! Den 23. juni kan man få en aftentur på 4 timer med live countrymusik.

Man skal også lige sætte sig ind i, hvor påstigning og afstigning finder sted – det er rart at være forberedt på, så man kan orientere sig, når man stiger fra borde.

Jeg var engang med på Brückenfahrten-turen. Den tager 3½ time. En sejltur er perfekt på tredjedagen på en ferie, hvor man er ved at være lidt træt i benene – så er det dejligt bare at sidde og slappe af og se alle Berlins herligheder passere forbi. Man får selvfølgelig fortalt om, hvad man passerer undervejs, – man får hovedtelefoner på, hvis man vil have et andet sprog end tysk – og man kan også få det på dansk. Jeg kan her slet ikke remse alt det op, man passerer på turen. I kan enten tage en brochure og læse detaljerne, eller I kan gå ind på f.eks. Reederei Riedels hjemmeside og læse mere.

Men jeg kan helt klart anbefale sådan en sejltur – det er alle pengene værd.

Skriv et svar