Berlin for natteravne ;)

I dag kommer der lige et par tips til jer, der kan være længe oppe. Berlin er jo byen, der aldrig sover – der er i alt fald altid nogle, der ikke sover om natten, for der foregår en masse om natten i sådan en by som Berlin. Når man deltager i det, kan der godt ryge en god slat penge – men de tips jeg giver i dag kommer fra websitet Gratis in Berlin, så det er gratis fornøjelser.

Det er to helt forskellige tips, som sikkert taler til to forskellige slags publikum. Men det kan da også godt være, at der findes nogen, som kunne tænke sig begge dele. Fælles for begge tips er medierne billede og lyd. Begge dele foregår/begynder i aften.

Det er jo i år 100 år siden at den russiske revolution fandt sted. Det er temaet for den første natlige begivenhed jeg giver tip om. Det er en midnatsforestilling i Kino Babylon, som viser stumfilm med live musik på orgel. Filmen er fra 1928 og har titlen Zehn Tage, die die Welt erschütterten (russisk: Октябрь / Десять дней, которые потрясли мир). UdSSR 1928 R: Sergei Eisenstein, Grigori Alexandrow mit Wassili Nikandrow, Nikolai Popow, Boris Liwanow, 102 min, OmU. (OmU betyder originalt sprog med undertekster, så det er russisk med tyske undertekster). Filmen er drejet 10 år efter revolutionen og er således et stykke kulturhistorie, som jeg synes det kunne være spændende at tage med. Læs mere om det på Gratis in Berlin her og på Kino Babylons hjemmeside her. Filmen vises som sagt i aften den 4. november kl. 24.00.

Det andet tip De lange ørers nat kan vel også siges at indeholde en slags revolution. Nemlig revolutionen indenfor lydteknikken. I aften fra kl. 17 og indtil midnat holder Berlins førende forretninger indenfor billed og lyd Lange Nacht der Ohren für HiFi-Fans (mit Shuttlebusen). Man får mulighed for at komme rundt med schuttlebus til de forretninger, som deltager, og se, høre og få viden om det nyeste, hvad angår lyd og billeder. Læs mere på Lange Nacht der Ohrens hjemmeside her. Se programmet og info om Schuttlebusser som pdf her. Jeg tænker, at nogle af mine læsere kunne synes det ville være spændende at deltage i – jeg kender da nogle stykker personligt, som slet ikke kan få nok af den slags. Ingen nævnt, ingen glemt 🙂

Skriv et svar