file-ole-beakhoej-2C-daniel-barenboim-2C-frank-gehry-and-yasuhisa-toyota-c-thomas-rosenthal-rmzcjmaepl.jpg

Berlin får en ny koncertsal

Den 4. marts åbner en ny koncertsal i Berlin med et brag af en koncert.

Det er Pierre Boulez Saal, som er indrettet i en tidligere magasinbygning til Staatsoper på Unter den Linden. Salens navn er en hyldest komponisten Pierre Boulez (1925-2016), som hele sit musikliv ønskede at udvikle musikken og dens middel som kommunikation mellem mennsker. Akustikken i salen står den berømte Yasuhisa Toyota for, ham som også har stået for akutstikken i DR’s koncertsal. Indendant for Pierre Boulez Saal er danske Ole Bækhøj. Læs mere om Boulez og salen her.

Programmet i Pierre Boulez Saal bliver hovedsageligt kammerkoncerter, og der planlægges ca. 100 af dem om året.

Salen er også hjemsted for Barenboim-Said Akademie og West Eastern Divan Orchestra, som er Daniel Barenboims og Edward W. Saids musikalske projekt for fred i mellemøsten. Læs mere under linkene.

Tilbage til åbningskoncerten den 4. marts kl. 18. Ja den begynder tidligt, men varer også ca. 3 timer. På programmet er Schuberts Der Hirt auf dem Felsen, Mozarts klaverkvartet i es-dur KV 493,  Alban Bergs Kammerkoncert for klaver og violin med 13 blæsere, Jörg Widmanns Fantasi for soloklarinet og Pierre Boulez’ Initiale og sur Incises for tre klaverer, tre harper og slagtøj.

Læs mere om åbningskoncerten, musikere og solister og køb billetter her.

Foto til indlægget: Fra pressekonference 12. september 2016. Ole Bækhøj, Daniel Barenboim, Frank Gehry, und Yasuhisa Toyota © Thomas Rosenthal

Skriv et svar