Alexander von Humboldt 250 år

Fødselsdagsfest for Alexander von Humboldt.

Det er en af de helt tunge drenge indenfor videnskaben, der fejres i dag og i morgen.

I morgen, lørdag den 14. september er det 250 år siden Alexander von Humboldt blev født i Berlin. Tænk hvor stolte hans forældre ville være, hvis de vidste, at så mange år senere ville hans fødsel blive markeret og han selv blive hædret ved et gigantisk fler-dages arrangement i Humboldt Forum, allerede et år før det bliver åbnet. Læs mere om det her.  (Indskudt kan det lige nævnes, at åbningen skulle være sket i år, men er udskudt til næste år.)

Men der er altså også god grund til at fejre Alexander von Humboldts fødsel. Sammen med sin bror Wilhelm har han sat sit præg på videnskaben i en grad, som nok ikke bliver set igen nogensinde.

Det var ikke kun et enkelt område indenfor videnskaben, som Alexander von Humboldt udforskede. Han er dog især kendt for sine forskningsrejser ud i verden, til Latinamerika, USA og det centrale Asien. Et citat fra tysk Wikipedia viser hans spændvidde:

“Seine mehrjährigen Forschungsreisen führten ihn nach Lateinamerika, in die USA sowie nach Zentralasien. Wissenschaftliche Feldstudien betrieb er unter anderem in den Bereichen PhysikChemieGeologieMineralogieBotanikVegetationsgeographieZoologieKlimatologieOzeanographie und Astronomie, aber auch zu Fragen der Wirtschaftsgeographie, der Ethnologie und der Demographie. Zudem korrespondierte er bei seinem publizistischen Werk mit zahlreichen international bedeutenden Spezialisten der verschiedenen Fachrichtungen und schuf so ein wissenschaftliches Netzwerk eigener Prägung.

Læs hele Wikipedia artiklern her.

250 året for Alexander von Humboldts fødsel bliver markeret både i dag og i morgen med et stort program med udstillinger, performances, foredrag, diskussioner, familieprogram osv. På øst-facaden af Humboldt Forum (slottet) vil der være projektioner med billeder og citater omkring Alexander von Humboldt, ligesom der vil være DJ-musik med latinamerikanske rytmer. Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig – fredag er der ikke flere pladser, men man opfordres til at komme og få pladser, hvor nogle ikke er mødt op. Lørdag er der pladser, i hvert fald i skrivende stund (fredag morgen). Man kan tilmelde sig her.

Se hele programmet her:

https://issuu.com/humboldtforum/docs/avh250_programmheft_issue

Skriv et svar