I morgen, søndag den 7. februar er der pølser og øl marked i Markthalle Neun. Det lyder sådan lidt bøvet, når det står på dansk, og pølser og øl er for mange danskere to ord, der ligger lige først på tungen, når der tales tysk kultur og tyskere. Vi er så nok også mange, der har oplevet, at øl og pølser ikke er så sjældne ingredienser i danske festligheder. Og det er jo også vigtigt at nævne, at den tyske kultur selvfølgelig er meget mere end pølser og øl, når man tænker lidt ud over fordommene.
Ikke desto mindre handler det i dag om øl og pølser, men i en mere forfinet form, nemlig om Wurst & Bier Markt i Markthalle Neun i morgen. Markthalle Neun’s koncept er slow food, håndfremstillet mad uden kunstige tilsætningsstoffer, produkter fra lokale bønder og fra dyr, som avles under de rette etiske forhold. Produkterne er fremstillet efter gamle traditionsrige opskrifter af lokale slagtere og bryggerier. Men der inviteres også gæster fra udlandet, som lever op til kravene om ordentlig mad.
Der er et helt program dagen igennem fra kl. 11-19. Bl.a. kan men se, hvordan en pølse bliver fremstillet. Hvis man ikke selv har været med til at stoppe fars i tarme til medisterpølse, er det måske ikke så indlysende. Man kan også se, hvordan øllet bliver brygget. Der er selvfølgelig også masser af smagsprøver.
Et andet programpunkt er en omtale af bogen Crafted Meat. Bogens forfatter Hendrik Haase er til stede og fortæller om den unge generation af slagtere, hvis produkter er et alternativ til udbuddet i supermarkedernes kølediske, og som opfordrer til, at man spiser mindre kød af bedre kvalitet. Der kan ikke tales nok om at forbedre kvaliteten af kød. Man er jo efterhånden totalt i vildrede med, om det er for gammelt eller hvad der er kommet i kødet, når man køber en pakke fars. Så tak for sådan en bog!
I kan se hele programmet for Wurst & Bier Markt her.