Omvisninger m.m. ved Kulturprojekte-berlin

Der findes et magasin, som hedder KulturJournal. Jeg har flere gange refereret til det, når jeg har omtalt udstillinger. Jeg abonnerer på magasinet og får tilsendt et nyt eksemplar en gang i kvartalet. Det er altid spændende og interessant læsning. Ikke mindst oversigten over alle udstillingerne og museerne er meget nyttig at have hos sig, når man skal tilrettelægge en Berlin-tur.

Det er en organisation, som hedder Kulturprojekte Berlin, der udgiver MuseumsJournal. Kulturprojekte Berlin er selvfølgelig også til stede på internettet. Siden http://www.kulturprojekte-berlin.de/ er flot og overskuelig, og straks på forsiden kan man se en liste over de omvisninger, man kan komme med på dags dato og de næste dage frem. I denne weekend står Kulturprojekte Berlin for 8 arrangementer – de fleste omvisninger – på Berlinische Galerie og Gropius-Bau og Topografie des Terrors.

Kulturprojekte Berlin står nemlig bl.a. for omvisninger på museerne i Berlin. Men også rigtig mange andre ting. Ganske kort fortalt er Kulturprojekte Berlin en almennyttig organisation på Landesniveau, som har til opgave at organisere, udbrede og formidle kunst. De står for store kulturprojekter som f.eks. Lange Nacht der Museen, Berlin Art Week, Europäische Monat der Fotografie og de store tema-år, som Zerstörte Vielfalt sidste år. Og så tager de sig af omvisninger og arrangementer på museerne i Berlin og for den kulturelle dannelse af både børn og voksne.

Men I skal selv gå ind på Kulturprojekte Berlins hjemmeside og læse om organisationen, for det er en ret fantastisk ting, og det er helt enormt, hvor meget af kulturformidlingen i Berlin, de står for. Måske en model, der kunne inspirere Marianne Jelved?

Skriv et svar