Det lille Grosz Museum

Et forholdsvis nyt museum i Berlin er Das kleine Grosz Museum, som åbnede i maj 2022. Hvis man efterhånden har besøgt de mere kendte museer i Berlin er her muligheden for at opleve et nyt og værker af en kunstner, som er meget stærkt forbundet med Berlin. Museet har netop åbnet udstillingen George Grosz: A piece of my world in a world without peace – Die Collagen. Udstillingen vises til den 3. juni i år.

Museet ligger i Bülowstraße og er indrettet i en historisk tankstation i nærheden af Nollendorfplatz, hvor Grosz virkede, da han var i Berlin. På museet vises selvsagt værker af maleren, grafikeren og karikaturisten George Grosz (1893-1959).

Museet vil vise skiftende udstillinger, med værker, som ikke er så ofte vist, f.eks. Grosz’ arbejder fra tiden i USA. Desuden fortæller en multimedie-udstilling om kunstnerens liv og virke.

Kunstneren hed oprindeligt Georg Gross, men han ændrede navnet til George Grosz som protest mod den første verdenskrig. Samtidig grundlagde han sammen med John Heartfield og dennes bror Wieland Herzfelde kunstbevægelsen Dada in Berlin. De politiske værker gav ham problemer og endnu før nazisterne nåede at arrestere ham, emigrerede han til USA i 1933. Først kort før han døde, vendte han i 1956 tilbage til Berlin.

Vær opmærksom på, at museet kun holder åbent torsdag til mandag kl. 11-18.

Teksten her er et udsnit fra museets hjemmeside. Læs mere om museet og udstillingen her.

Skriv et svar