Dada og ditten og datten…

Der er stadig vinterferie for nogle danske børn, og der kommer også tips til familien på ferie i denne uge. Men først noget til de voksne og dem, der rejser uden børn.

Dada udstilling i Kreuzberg
Udstillingen Kreuzberg Dada i Browse Gallery fik jeg meget lyst til at gøre opmærksom på, da jeg læste om den. Dadaismen var en bevægelse indenfor kunst og litteratur, som opstod efter 1. verdenskrig og som en reaktion på denne. Det var et opgør med den bestående samfundsmagt, ofte udtrykt i vrøvledigte og fotomontager. To kendte Dada-kunstnere George Grosz og John Heartfield begyndte et Dada-samarbejde i 1915, og 100 året for dette samarbejde er anledningen til udstillingen i Browse Gallery i Kreuzberg.

Galleriet er i øvrigt noget for sig selv, hvad angår den måde det drives på. Det er en almennyttig forening og det går mest på frivilligt arbejde. Formålet er at gøre kunst og kultur til en del af dagligdagen og de daglige omgivelser. Åbningstiden signalerer også, at der er rig mulighed for at tage imod dette tilbud – den er fra kl. 8-20 mandag-fredag, 8-18 lørdag – og så er søndag sikkert lukket.

Udstillingen vises til og  med 28. februar. Hvis I har fået lyst til at besøge galleriet og se udstillingen kan i læse mere på http://www.community-impulse.de/index.html

Dobbelt Stjernekoncert i Philharmonie
Philharmonikerne er ud at rejse, så Staatskapelle fra Staatsoper er på besøg i philharmonie den 17. februar. Dirigenten er Placido Domingo og stjernetenoren Rolano Villazon er på som solist. Det er i skrivende stund stadig muligt at få billetter, det ser ud til, at man skal ringe eller skrive en mail for at få en billet. Dette er en enestående mulighed for at opleve to store verdenskunstnere og høre et af verdens bedste orkestre i en af de flotteste koncertsale i en af verdens skønneste byer…. Ingen grund til at lade være. Læs mere her.

Gratis Lunch koncert i Philharmonie
Tirsdag kl. 13 er der Lunch koncert i Philharmonies foyer. Musikken er af Paul Hindemith og det er studerende fra
Musikgymnasium Schloss Belvedere, Weimar som spiller. Et tip: kom i god tid, da det er begrænset, hvor mange, der kan være i Philhamoniens foyer, hvor koncerterne finder sted – der er altid stuvende fuldt. Når man går ind ad døren, får man udleveret en lille plastik dims à la de store brikker i et loppespil. Den skal man så aflevere ved “billetkontrollen”. Se mere her.

Hvor skal vi spise i dag?
Jeg har nu fået opdateret min liste over caféer og resaturanter i Berlin, som jeg selv har besøgt og har lyst til at anbefale videre. Se listen under fanen “Spise i Berlin” – vælg undermenuen “Caféer og Restauranter, jeg selv har besøgt”. God appetit!

Til familierne med børn
Skal familien med børn ud at spise, er det rart at vide, at restauranten også er glad for at få besøg af børn. På visitberlin.de har de samlet en liste over spisesteder, hvor børnefamilier er velkomne. Se listen her.

Berlin i det små for de små
Berlin er en kæmpestor by, som er svær at overskue selv for de voksne. Så findes der heldigvis en miniudgave af Berlin, nemlig miniaturebyen Loxx ved Alexanderplatz. Her skulle det være til at få styr på, hvor de forskellige attraktioner er i byen. Den har endda allerede fået tilføjet den nye lufthavn, kan man læse på hjemmesiden http://www.loxx-berlin.de/, hvor I også kan finde oplysninger om åbningstider osv.

Hvis vejret er godt, kan I også se Berlin i mini-format udendørs, nemlig i Modellpark Berlin-Brandenburg. Den ligger i Wuhlheide-området, hvor FEZ udgør et Familiecentrum med masser af tilbud til børn. Især hvis I er kørende selv, kan det være en god idé at tage turen til Wuhlheide. Det kan I forske lidt videre i på http://www.fez-berlin.de/.

Endelig er der jo Zoologischer Garten, som vel altid er et hit for både voksne og børn. Se mere på http://www.zoo-berlin.de/

Skriv et svar