Besøg i Rigsdagskuplen

Som jeg fortalte for nogle dage siden, havde vi bestilt besøg i Rigsdagskuplen. Det er jo ikke muligt at se den uden at være anmeldt på forhånd.

Vi skulle møde senest kl. 10.45 medbringende vores brev fra Rigsdagens besøgsadministration og vores pas.

Vi var der et kvarters tid før og gik til den lange hvide pavillon, hvor vi blev modtaget udenfor og forsynet med et gæsteskilt til at hænge om halsen. Indenfor stod politi klar til at tage imod os. Her præsenterede vi vores brev igen, og her blev vores pas set efter, og vi blev checket af på deres liste. Herefter var det af med frakken, den skulle sammen med tasken op på et bånd og gennem sikkerhedstjek. Selv skulle vi gennem sikkerhedsporten, ganske som i lufthavnen. Efter sikkerhedstjek skulle vi gennem en sluse. Først bliver man gruppevis lukket ind gennem en stor glasdør. Når døren er lukket bag os, bliver næste dør åbnet. Herefter bliver man i samlet gruppe ført til en elevator, som kører op til tagterassen og kuplen. Så bliver man endelig sluppet løs. Det er fuldt forståeligt, at der tages de forholdsregler. Alt foregår i en venlig og behagelig tone, og det er ikke noget, der virker negativt på mig.

Vi tog begge en audioguide med, hvilket jeg vil anbefale. Audioguiden går automatisk i gang, når man begynder at gå op ad slidsken. Den fortæller om udsigten og rigsdagsbygningens historie og indimellem også om, hvordan parlamentet arbejder.

For mig var det et gensyn med kuplen, men proceduren var ny. For min rejseledsager var det hele nyt og en meget stor oplevelse.

Skriv gerne en kommentar