Deutsches Technikmuseum Berlin

I maj måned 2017 besøgte jeg Technikmuseum for første gang. Det er et kæmpemuseum, og man må gøre sig klart, at det er nødvendigt at udvælge et afsnit eller et tema, som man vil kigge nærmere på.

Det er der også god mulighed for at gøre, for straks man er kommet ind i forhallen og har købt billet, kan man se en oversigt over museets afdelinger.

Da vi var der, havde vi valgt at se afsnittene med Nachrichtentechnik, Filmtechnik og Fototechnik. Vi nåede kun det første, da det var så interessant at vi brugte den afsatte tid her. Hvis I er bare lidt teknisk interesseret, så afsæt dagen til besøg på Technikmuseum. Vi skulle bare nå en omvisning på Tempelhof lufthavn også, så vi måtte gå. Se en oversigt over museets afdelinger her.

Som en overraskelse fik vi også lige det med, at vi så verdens første computer, som det viser sig er bygget af tyskeren Konrad Zuse. Vi skønnede den til at fylde ca. 7 kubikmeter, og den har ikke kunnet andet end at regne. Men da det så at sige er urcomputeren til det lille applewatch jeg har på armen, så er det jo ret indtryksfuldt at stå at betragte den. Den skal I næsten gå omkring, når I besøger Technikmuseum. Der er selvfølgelig flere efterfølgende modeller, og de små nutidige mobiltelefoner er også med.

Verdens første Computer. Foto: Kirsten Andersen

Rummene med telefonens, radioens og TV’ets historie er også meget vedkommende og interessante at gå og underholde sig med. Og som sagt, havde vi ikke haft en aftale mere den dag, tror jeg vi var blevet der hele dagen.

TV-afdelingen. Foto: Kirsten Andersen

Inden vi gik videre fik vi lidt at spise i den lille café i forhallen. Der er mere på spisekortet end man lige tror, så man skal bare sætte sig og vente på at blive betjent.

Technikmuseum har som sagt mange afdelinger i huset i Trebbiner Strasse, men der er også afdelinger rundt i byen: Spectrum, Technoversum, Zuckermuseum og de to observatorier, Zeiss – Grossplanetarium og Archenhold Sternwarte. Se mere om det på hjemmesiden for Technikmuseum her.