Wienerlieder på Berliner Ensemble

På lørdag den 31. august er der igen mulighed for at høre Wienerlieder på Berliner Ensemble. Det foregår i Berliner Ensembles Heurigen Garten. Det lyder som en rigtig hyggelig forestilling med 9 skuespillere i alderen fra 25 – 83, som der står i omtalen af forestillingen på Berliner Ensembles hjemmeside. På hjemmesidens billeder kan man se, at der også er gjort noget ud af forestillingens kulisser og kostumer. Der er traditionel Schrammelmusik og musik og tekster af Georg Kreisler.

Vejret er endnu lunt i Berlin, har jeg lige hørt, så en udendørs forestilling skulle sagtens kunne gå an. Der står i øvrigt, at hvis det regner stærkt spilles forestillingen i pavillonen.

Ud for datoen 31. august står der “Restkarten”, det kan godt være, at det betyder, at I skal gå hen til Berliner Ensemble og blive skrevet op til uafhentede billetter. Men det er også en oplevelse i sig selv. Man bliver skrevet op i den rækkefølge, man møder frem i og står pænt i kø og venter om der bliver en billet. Det gjorde jeg en gang til Dreigroschenoper, og det var en fin oplevelse. Så vidt jeg husker er billetterne lidt billigere, når man får dem på den måde. Forestillingen Wienerlieder opføres dog også 5. og 10. september, og her er der endnu billetter at få.

Se også Berliner Ensembles hjemmeside

P.S. Betegnelsen Schrammelmusik kan  måske virke sådan lidt nedsættende, og man kan få associationer i retning af skrammel – men det er der ikke noget om. Schrammelbesætning er typisk violin, guitar, kontraguitar, klarinet og harmonika,  og det er vældig hyggeligt både at være med til at spille og at høre på.  Hør eksempel på Schrammelmusik på Youtube. Betegnelsen kommer i øvrigt fra Schrammel-Quartetten grundlagt af brødrene Johann og Josef Schrammel (link til Wikipedia). Johann Schrammel har skrevet den berømte Wien bleibt Wien. Så bliver det ikke mere Wienerisch. (Gæt hvem der skal fejre nytår i Wien i år?)

Skriv gerne en kommentar