VM i Islandsk Hest

Umiddelbart lyder det lidt underligt: VM i Islandsk Hest. Men det er det, som er betegnelsen for den begivenhed, der finder sted i disse dage i Pferdesportpark Karlshorst i Berlin indtil 11. august.

En af mine kolleger rider på islansk hest og er faktisk i Berlin for at deltage i stævnet. Derfor blev jeg opmærksom på det. Jeg har nævnt det flygtigt tidligere her på siden i forbindelse med en udstilling om den lille karakterstærke hest i Nordische Botschaftens Felleshus. Udstillingen er slut nu, det er jo lidt ærgerligt, at de ikke har valgt at have den under VM’et, men der er nok noget, der skal passe sammen. I kan heldigvis læse om udstillingen under arkivet på Nordische Botschaftens hjemmeside.

Men nu tilbage til VM stævnet. Her skal i løbet af de næste dage kåres de bedste ryttere og heste indenfor islandsk hestesport. Der er deltagere fra 19 lande, og der konkurreres i forskellige discipliner: firgængere, femgængere, pasgang og tölt. Nu er jeg ikke decideret hesteinteresseret, og jeg har aldrig været hestepige, selv om jeg er vokset op på landet. Men jeg har bestemt ikke noget mod det kære dyr. Det er bare for at sige, at når jeg nu nævner de forskellige kategorier, der konkurreres i, så er det taget direkte fra omtale på hjemmesiden for Berliner VM’et, og hestefolket må bære over med mig, hvis det er forkert. Send mig meget gerne en kommentar. I andre må orientere jer videre på ovennævnte hjemmeside eller f.eks. Wikipedia. Eller få en visuel demonstration af gangarterne på et indslag fra rbb Sommergarten.

Samtidig med stævnet er der en stor messe med alt omkring heste og ryttere. Der er desuden foredrag, og hver aften er der musikalsk underholdning. I kan downloade programmet som pdf fra hjemmesiden, og her kan I også se, hvor I køber billetter og hvad de koster.

Stævnet blev åbnet i søndags af selveste Klaus Wowereit og med optog af 400 islandske heste ved Brandenburger Tor. Det kan I se i et indslag fra rbb Abendschau.

Islandpferde-Weltmeisterschaft 2013

Snyd ikke jer selv for den flotte præsentationstrailer for VM’et

Skriv gerne en kommentar