Vind den sidste App til What Was Here in Berlin

Vinderen af dagens quiz er fundet og har fået besked. Svaret er Per Arnoldi.

Og heldigvis var det IKKE den sidste App, jeg har en mere, som jeg udlodder i næste uge – så hold øje og quiz med.

Det skulle jo egentlig have været i går, onsdag, at konkurrencen om den sidste App skulle være. Men nu bliver det altså  i dag, at I kan vinde den sidste App til What Was Here in Berlin. Med App’en får I adgang til 32 film om historiske steder og attraktioner i Berlin. Sammen med filmene får man en fortælling om stedet. Fortællingen er bygget kronologisk op, og det bliver med små årstal i siden af skærmen angivet, i hvilket periode, vi befinder os.

En af filmene handler om Reichstag – som jeg også skrev om i går. Bygningen blev efter genforeningen hjemsted for det tyske parlament og Berlin dermed igen regeringsby. Bygningen har siden den stod færdig i 1894 gennemgået en dramatisk historie, og det kan man bl.a. høre om i filmen fra What Was Here in Berlin.

Da den blev restaureret i 1995-1999, valgte arkitekten bag projektet, Norman Forster, at sætte en glaskuppel på bygningen, i stedet for at rekonstruere den gamle kuppel. Det var en genistreg, og en flot tanke. For der ligger den tanke bag, at det skulle være muligt for folket at følge med i, hvad regeringen foretager sig. Og I der har besøg kuplen ved, at man virkelig kan kigge ned i forbundsdagens forsamlingssal, når man står i bunden af kuplen.

I forbindelse med restaureringen af Reichstag medvirkede selvfølgelig en række designere og kunstnere ved udsmykningen af de enkelte sale og rum.

App-konkurrencens sidste spørgsmål lyder: En kendt dansk designer har stået for farvesætningen i Protokoll- und Sitzungsräume i zweiten Obergeschoß. Han er født i 1941 og har også designet til Operaen i København. Hvad hedder designeren?

Den første, som sender en mail med det rigtige svar til quiz@berlin-nyt.dk vinder App’en, og får tilsendt en kode til Itunes Store, hvor App’en kan downloades. App’en fungerer kun med iOS.

Skriv gerne en kommentar