Verden rundt – I kan lige nå det!

Nu er det snart allersidste frist for at se udstillingen Rund um die Welt på Deutsches Historisches Museum. Den slutter den 1. september. Og jeg vil kraftigt opfordre jer til at se den, hvis I kan finde tiden til det.

De mange rejseplakater fra begyndelsen af det 20. århundrede og op til 1970’erne er en interessant rejse i sig selv. Det er jo flere epoker i Tysklands historie – kejsertid, Weimarerrepublik, nazismen (med Kraft durch Freude ferien), BRD og DDR.

For mig var plakaterne med det karakteristiske stilrene og maskin-hyllende design fra 1900 til begyndelsen af 1930’erne billedmæssigt det bedste ved udstillingen. De var så flotte, de plakater – og jeg måtte bare købe et katalog med hjem, som jeg kan sidde og savle over. Se bare plakaten, der er udstillingens vartegn, på DHM’s hjemmeside – tre flotte oceanlinere i forgrunde og New Yorks skyskrabere i baggrunden!

Rund um die Welt viser hele 250 plakater fra DHM’s plakatsamling. En audioguide, som man kan få med for 3 Euro, fortæller om plakaterne, designet og om rejsemulighederne på den tid, hvor de blev produceret. Om jernbanerejser og turene med de store oceandampere og den begyndende luftfartsturisme.

Det er også interessant at følge, hvordan tyskernes rejsemåder har ændret sig gennem tiden, ikke mindst i forbindelse med de to verdenskrige. Som sædvanligt hos DHM var udstillingen rigtig godt organiseret med et rum til rejser i Europa og et rum til rejser i den øvrige verden. Man kan selv bestemme, i hvilken rækkefølge man vil tage udstillingen, også på audioguiden.

På Lange Nacht der Museen, den 31. august er der omvisning i udstillingen fra kl. 18.30 og hver time indtil kl. 23.30. Se flere oplysninger på www.dhm.de.

Skriv gerne en kommentar