Vapiano åbnet på Hauptbahnhof

Hovedbanegården i Berlin er en ualmindelig flot banegård, synes jeg. Det betyder meget, når man har ventetid, at det er behageligt at vente. For der er altid ventetid, især når man skal rejse hjem – og hvis man er den type, som godt vil komme i god tid og sikre sig, at toget nu også kører som det skal.

Da jeg rejste hjem fra Berlin denne gang, havde jeg således også en del tid, hvor jeg bare skulle vente på at kl. blev 11.25 og jeg kunne sætte mig i ICE med retning mod Århus. Jeg skulle først lige have forsynet mig med vand og proviant til turen, så skulle der kigges på de mange fine forretninger, og tavlen med afgange skulle kontrolleres en ekstra gang for at se, hvilket sport toget skulle køre fra. Og så var det tid til en kop kaffe.

Vapiano_Hauptbahnhof2Jeg havde læst et sted, at restaurant-kæden Vapiano for nylig havde åbnet en restaurant på Hauptbahnhof. Så der ville jeg have mig en kop kaffe. Restauranten ligger på øverste etage i samme ende som hovedindgangen. Der var til at begynde med ikke andre gæster end mig. Så der var sofaplads med fin udsigt ud mod banegårdspladsen og Rigsdagsbygningen i baggrunden.

Det var en rigtig behagelig måde at fordrive ventetiden på. Kaffen var god, betjeningen venlig og behagelig – og den søde tjener endda dansksproget, hvilket jo kan være en fordel for dem, der ikke er helt stive i det tyske. Heldigvis kom der også snart flere gæster til, men stedet havde stadig en rolig atmosfære. Det er ikke sidste gang, jeg drikker min ventekaffe her.

Vapiano har et specielt koncept: Man får et plastikkort, når man kommer ind. Så går man hen til køkkenet eller baren og bestiller, hvad man gerne vil have. Kortet skal køres henover en scanner, og inden man går ud, bliver kortet scannet igen, når man skal betale. Jeg har spist på to andre af Vapianos restauranter i Berlin, og det var også gode oplevelser. Maden bliver tilberedt, mens man ser på det – så det kan ikke være mere frisk tilberedt.

Et stort plus for Vapiano på Hauptbahnhof er, at de har deres eget toilet, hvad der ikke er tilfældet med mange af de andre små kaffe- og spisesteder på banegården. Så jeg slap for at skulle ned i toiletkøen på banegården denne gang. Et lille minus er, at der ikke er trådløst internet – det skulle Vapiano overveje.

Skriv gerne en kommentar