Unerhörte Musik kan høres næste gang 8. oktober

Unerhörte Musik den 1. oktober forbliver uhørt, da koncerten den næstkommende tirsdag må aflyses på grund af sygdom. Det skriver Unerhörte Musik i deres netop udsendte nyhedsbrev.

Det er altid spændende at modtage nyhedsbrev fra Unerhörte Musik, for man ved aldrig hvad der kan være i vente. Der er dog altid en uropførelse med, og det handler altid for størstedelen af musikkens vedkommende om det som vi vel kan kalde for samtidsmusik – hvis vi kan bruge et udtryk fra kunstens verden. Men ellers kan man komme ud for lidt af hvert. Følgende citat står skrevet øverst på seneste nyhedsbrev og er nok sigende for Unerhörte Musiks ånd: “Ein Abend, an dem sich alle Anwesenden einig sind, ist ein verlorener Abend.”  (Albert Einstein) (en aften hvor alle tilstedeværende er enige, er en spildt aften).

Til den næste koncert er det dog ikke så vildt igen, men til gengæld både interessant og poetisk. For her er både Kafka, sprogvidenskab, simultan vejtrækning hos musikerne og video-effekter en del af koncerten. Alt musik på denne koncert er skrevet for klaver (og skriveredskaber). Musikerne spiller både solo,  firhændigt og simultant, hvor den ene spiller på luftklaver. I må læse mere om det på Unerhörte Musiks hjemmeside.

Her skal blot kort nævnes komponister og musikere:  Musikerne er klaverduoen Sadikova | Poller | PNO4+, og der spilles musik af Iñigo Giner MirandaTom Rojo Poller,  Aziza Sadikova (uropførelse), Mayke Nas og Asmus Trautsch (uropførelse). Som det ses har musikerne selv komponeret noget af det musik, de spiller på koncerten. For de to sidstnævnte musikere gælder det, at Mayke Nas nævnes i nyhedsbrevet, mens Asmus Trautsch nævnes på hjemmesiden. Så måske er det kun den ene af dem, hvis værk spilles på koncerten. Bare hvis I har glædet jer til at høre deres musik efter at have set deres hjemmesider, som navnene linker til. Gå endelig ind og læs om dem, det er en oplevelse i sig selv at læse om de dygtige unge mennesker.

Koncerten spilles som altid på BKA Theater, Mehringdamm 34.

Skriv gerne en kommentar