Ultraschall Berlin

Ultraschall Berlin er en festival for ny klassisk musik, som afholdes fra 22.- 26. januar. Det er Kulturradio vom Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb) og Deutschlandradio Kultur, som er arrangører af festivalen, og koncerterne spilles tre forskellige steder, Radialsystem V, Haus des Rundfunks store koncertsal og Hebbel am Ufer. Se links til slut i teksten, hvor I kan hente alle nødvendige oplysninger.

I år er det 16. gang festivalen afholdes, hvis fulde titel er “Ultraschall Berlin – Das Festival für Neue Musik”. Med elleve uropførelser og såvel den helt nye musik som den klassisk moderne musik viser denne internationalt renommerede festival samtidsmusikkens mange facetter.

Emnet for dagens berlin-nyt har måske nok ikke så bred en appel, men så meget desto vigtigere er det at gøre opmærksom på. Den nye klassiske musik bliver ofte betragtet svært tilgængelig, men måske handler det bare om at åbne sindet og tage chancen for en god oplevelse.

Festivalen fokuserer i år på duo-temaet, om det så er to musikere, to forskellige instrumenter eller to komponister. Det kan I læse mere om på rbb’s hjemmeside, hvor I også kan se hvilke orkestre og musikere, der spiller. På hjemmesiden er der endvidere en række links og programmer m.m. til download.

Alle koncerter sendes senere i Kulturradio vom rbb, sendetidspunkt står opført ved hver koncert i programmet. Kulturradio vom Rbb kan man høre via nettet http://www.kulturradio.de/startseite/index.html, og jeg lover jer, det er Kultur med stort K.

Skriv gerne en kommentar