UFA-Filmnächte begynder i dag

Her er et godt tip til en sommeraften i Berlin. Tag til Schinkelplatz ved Unter den Linden og se open air film med levende musik. UFA-Filmnächte varer ved i tre dage og begynder altså i aften.

Og i aften kan I se Berlin-filmen over alle Berlin-film, i al fald efter min mening: Walter Ruthmanns stumfilm Berlin  – die Sinfonie der Grossstadt fra 1927. Filmen beskriver  hverdagslivet en dag i Berlin år 1927 begyndende fra den tidlige morgen, hvor byen vågner og sluttende med 1920’ernes brølende natteliv. Den originale musik af Edmund Meisel bliver spillet af Das Neue Kammerorchester Potsdam.

Dette mesterstykke af en film kan jeg blive ved med at vende tilbage til, for jo mere bekendt man bliver med Berlin, des mere interessant er det at se filmen. Og tænk at kunne sidde og se filmen midt i Berlin! Det må være som at få lov til at være med i en svunden verden for en tid. Det bliver så nærværende, for det er ikke en spillefilm, men dagligdagens virkelighed, der er filmet. Jeg vil ikke sige de gode gamle dage, for det var det bestemt ikke kun i Berlin i 1920’erne.

Sammen med Ruthmanns film vises også  Thomas Schadts fortolkning af Ruthmanns film, Sinfonie einer Großstadt fra 2002. Han lægger sig op ad Ruthmanns film og skilder hverdagsagtige storbyfænomer. Filmen er i sort hvid og beskrives som en billed- og lydsymfoni, hvor der er lagt lige meget vægt på billed og lyd.

Filmen begynder kl. 20.30 og der er adgang fra kl. 19.30.

Læs mere om filmene, billetkøb m.m. på www.ufa-filmnaechte.de 

Skriv gerne en kommentar