Udstilling om kaffe i Botanischer Garten og Botanisches Museum

På Botanisches Museum i Botanischer Garten vises for tiden en udstilling  med titlen Kaffee. Ein globaler Erfolg. Udstillingen kan ses til og med 23. februar næste år. Selv om det ikke lige nu bliver sæsonen for udendørs aktiviteter, kan der nok komme dage, hvor en tur i Botanischer Garten lokker – og den væsentligste del af udstillingen vises dog også indendør i Botanisches Museum.

En verdensomspændende succes, som titlen siger, det må man jo erkende at kaffe er. Vi er vist mange, der ikke ret gerne ville undvære den nydelse en god kop kaffe er. Udstillingen går helt videnskabeligt til værks og fortæller især om kaffesorten Coffea arabica og dens varianter. Der er f.eks. fokus på fremtidsmulighederne for kaffeproduktion i regnskovene i de etiopiske bjerge.

Men selvfølgelig beskrives også kaffe-kulturens historie i Afrika, Asien, Europa og Latinamerika, ligesom det sociale liv om kaffen gennem tiden bliver præsenteret i form at tidstypiske kaffeborde, som man kan sætte sig ved. Man får på udstillingen også mulighed for at gøre sig bekendt med de aktuelle priser på råkaffen og lære noget om kaffeceremoniens hemmeligheder ved selv at være aktiv. Mon ikke, der skulle være nogle smagsprøver?

I den botaniske have har man mulighed for at følge kaffestien og studere de nærmeste “familier og konkurrenter” til kaffeplanten. Læg mærke til, hvornår det er muligt at se den udendørs udstilling, for den lukker, når haven lukker.

Det kan man da kalde en udstilling, som er vedkommende for de fleste – hvis man da ikke er inkarneret  thedrikker….

Læs mere på Botanischer Gartens hjemmeside, hvor der også ligger et online katalog, hvor  man kan læse meget mere om kaffe-udstillingen.

Skriv gerne en kommentar