Ud i foråret

Timingen er måske ikke helt god til dette indlæg (jeg tænker på dagens temperatur). Men alligevel. Jeg synes det er på tide at komme med forslag til ophold udendørs. Vi ved godt, at det kan give en forkølelse, men når solen varmer i et hjørne med læ, kan vi ikke lade være med at sætte os og nyde det.

På berlin.de har de på siden Frühling in Berlin samlet forslag til steder man kan besøge udendørs. Der er parker og friluftsbade, zoologisk have, påskemarked, biergarten og caféer samt forslag til byrundture.

Jeg fik lige øje på en af caféerne: Café am Neuen See i Tiergarten. Den ligger som I nok har gættet inde i Tiergarten, en lille kilometers gang fra De Nordiske Ambassader, så vidt jeg kan skønne på Google Map. Man kan komme dertil uden at skulle gennem parken, men om dagen og i godt vejr, vil det da være oplagt med en gåtur i parken inden frokost f.eks. På caféens hjemmeside, som jeg har linket til ovenfor, kan I gå ind og se menukortet – det ser ikke dyrt ud, ganske almindelig priser. Caféen er omtalt i bogen Gourmetspitzen, Die Beste 100 Reataurants in Berlin af Heinz Hormann, som jeg købte for nogen tid siden. Forfatteren siger, at det er stedet at gå hen, når der er godt vejr. Midt i byen, men alligevel i det grønne. Han fortæller, at man også kan tage en rotur på søen. Han betegner maden som vel tilberedte standardretter og tilføjer at på sådan et sted er naturen og stemningen det, der betyder mest. Restaurantens pizzaer er bogen forfatter dog meget begejstret for og anbefaler særligt pizzaerne med laks og krabbekød. Pizzaerne koster mellem 11 og 12,5 €, når vi nu er ved det.

På vejen til Café am Neuen See kunne I gå en tur omkring Nordische Botschaften – de nordiske ambassader. Det særlige er at ambassaderne i Berlin for Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige ligger i et byggeri, som er tegnet specielt til dette formål. Det er godt tænkt, for der er meget de kan gøre sammen og i fællesskab. I en af de sammenhængende bygninger er Felleshuset, hvor der altid er en udstilling og hvor der er forskellige arrangementer fra de nordiske lande. I kan se mere om ambassaderne på deres udmærkede hjemmeside Nordische Botschaften.

Skriv gerne en kommentar