U-Bahn som i gamle dage

I februar i år (2013) kan Berlins U-Bahn fejre 111 års jubilæum. Det markeres med åbent hus på U-Bahnmuseet og ture i veterantog.

U-Bahnmuseet ligger på Olympia Station stationen, hertil kører linie U2. Fra kl. 13.30 – 16.00 er der fri entré på jubilæumsdagen, altså i dag. Veterantoget tog kører mellem museet og Potsdamer Platz. Der er tre togvogne af Typ A1, byggeår 1924-1926 (hvis der er nogle tog-entusiaster, der kan have fornøjelse af at vide det). En almindelig billet til U-bahn gælder også i det veterantoget.

Der er afgang fra Potsdamer Platz kl. ca. 13 og 14, og fra Olympia Stadion kl. ca. 13.45 og 15.30. Toget holder på alle mellemstationer, så kan altså godt tage toget bare noget af vejen. Turen mellem stationerne varer ca. 2 minutter, og det er jo nok lidt længere end det gør i nutidens tog, siden det nævnes i arrangementsomtalen.

Jeg fik oplysningen om jubilæet via Gratis in Berlin, og synes at det lyder så spændende at jeg vil skynde mig at give det videre. I kan også læse om veteranturen på U-Bahnmuseums hjemmeside – her er der også et billede af det gamle U-Bahn tog.

 

Skriv gerne en kommentar