Tysk-Amerikansk venskabsfest

Som jeg nævnte i mit indlæg om begivenheder i juli måned i  Berlin er der Tysk-Amerikansk venskabsfestdage fra den 26. juli og frem til den 19. august. Venskabsfesten holdes hvert år, og det sker i år for 53. gang.

Der er i år tre hovedtemaer i festdagene:  “The Big Apple – New York”, “Beach’n’Surf: Florida & California” og “Yeehaw: Wild West City”. En sandstrand på 600 kvadratmeter med cocktailbar og Florida-Eis, en hel westernby og et tivoli med verdens eneste mobile rutschebane med dobbeltloop samt en knap 75 år gammel kult-karusel er noget af det, der loves i præsentationen på festdagenes hjemmeside www.deutsch-amerikanisches-volksfest.de. Derudover er der op til 100 andre attraktioner samt masser af amerikanske mad-specialiteter.

På hjemmesiden for festdagene kan I læse mere om, hvor festdagene finder sted og ikke mindst se programmet dag for dag. Der er f.eks. både et amerikansk militær swing orkester ved Sgt. Wilson og et show med amerikanerbiler på programmet. Der kører en gratis shuttlebus fra Hauptbahnhof til festpladsen hver dag, og der skulle være rigeligt med P-pladser ved festpladsen.

Det er den tyske “Schausteller”  Thilo-Harry Wollenschlaeger, der står for at arrangere festdagene.  Det er lidt svært at oversætte ordet Schausteller med et dansk ord, men Wollenschlaeger står åbenbart for mange store events, hvor han både planlægger og udfører det praktiske i forbindelse med et arrangement som f.eks. den tysk-amerikanske folkefest. Rbb har interviewet Wollenschlaeger i 2012. I kan se interviewet på dette link.

Jeg vil da håbe, at der også er lidt “Marshall-hjælp” i dette arrangement med alle de ting, der er på programmet. Jeg vil også tro, at festdagene er udsprunget af den amerikanske tilstedeværelse i Berlin efter krigen. Og jeg kan også se, at Alliertes Museum er med på arrangementet. Tydeligvis er det dog mere en folkelig markering af det tysk-amerikanske venskab end et arrangement på det statslige plan.

 

Skriv gerne en kommentar