Tut Ank Amon-udstilling i Berlin

Siden 9. marts og indtil 1. september kan man i Berlin se den store vandreudstilling om Tut Ankh Amons grav. Historien om den unge konge og Howard Carters fund af hans grav i Kongernes dal i Ægypten i 1922 er meget kendt og beskrevet, så det vil jeg ikke fortælle så meget om.

Udstillingen, som strækker sig over 4000 kvadratmeter og består af omkring 1000 genstande vises i Arena Berlin i Treptow. De genstande man ser er ikke de originale, men rekonstruktioner. Efter presseanmeldelser at dømme er det alligevel en fantastisk oplevelse at se udstillingen og dermed tage på en rejse ind i denne fantastiske fortælling. Jeg tror jeg skal passe det ind i programmet til maj-besøget, så kan jeg også få Treptow monumentet at se ved samme lejlighed.

Der er et stort følgeprogram til udstillingen med omvisninger, forestillinger og særarrangementer. Det kan I læse mere om på den spektakulære hjemmeside om udstillingen. Her fortælles selvfølgelig også historien om Tut Ankh Amon og alt, som er nødvendigt at vide, inden man besøger udstillingen. Jeg vil også lige fremhæve, at der er specielt materiale til skoleklasser – det kan man godt bruge, hvis man er lærer og har den periode på programmet i historieundervisningen – og selvfølgelig også hvis man som privatperson vil vise sine børn udstillingen i påske- eller sommerferien.

Se udstillingens hjemmeside

Skriv gerne en kommentar