Tulipan-tid i Britzer Garten

Tulipaner i Britzer Garten
Foto: Kirsten Andersen

Jeg hørte i Berliner Rundfunk her til morgen, at det er lige nu tulipanerne storblomstrer i Britzer Garten. De kalder det Tulipanshow, og det kan man også roligt sige. Et andet sigende udtryk, Britzer Garten bruger om tulipanerne er Augenschmaus, og det er virkelig også en fryd for øjet at gå i parken og betragte de uanede mængder af tulipaner i alskens sorter og kulører. Når man besøger parken lige nu, får man de blomstrende kirsebærtræer med, sagde de i radioen – og det er jo også bare en fryd for øjet.

Et besøg i Britzer Garten er et velkomment afbræk fra storbyens hektiske tempo. Jeg besøgte parken for to år siden sammen med min veninde, da var der også fuld gang i de blomstrende træer, himlen var knaldblå – og det var en rigtig flot dag. Jeg kan meget varmt anbefale jer at tage en tur derud.  Et tip kan være at undgå weekenden, hvor berlinerne selv valfarter til parken. 

Man kan bruge lang tid i haven, selvfølgelig alt efter interesse, tid og ikke mindst vejret. Vi havde afsat hele dagen til besøget, for man skal både med U bahn og bus for at komme derud.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Vi havde valgt  indgangen ved Sangerhauserweg 1, som også brochuren for Britzer Garten og BVG’s rejseplan anviser. Det er med U8 til Hermannstrasse og Bus M44 til Britzer Garten. Hvis man bruger denne indgang, får man en lang spadseretur i haven, inden man kommer til tulipanerne. Man kan i stedet vælge en af de andre indgange, hvis man ikke er så godt gående. F.eks. kan man vælge indgangen ved  Mohriner Allee. Her er også udgang og den valgte vi, da vi skulle forlade haven. Så tog vi bus 181 til U-Bahn station Alt Mariendorf. Her kører U6, som kører direkte til Friedrichstrasse. Som sagt, hvis I ikke har lang tid, eller hvis I ikke er godt gående, så vil jeg klart anbefale, at I også vælger denne rute, når I tager ud til haven for at se tulipanerne, for så kommer I ind lige der hvor de står.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Der er også en rhododendron have og en dahlia have – de blomstrer på et senere tidspunkt og står et andet sted i haven, så der kan jeg ikke sige, hvilken indgang, der er bedst.

Læg mærke til de små runde skilte, som viser vej i haven – de er så diskrete, at de næsten er svære at få øje på. Men det er godt lige at kunne orientere sig, når man gerne vil ud igen. Der er ikke udgang så mange steder – og vi oplevede, at der var flere end os, der søgte udgangen. Men det skal ikke afholde jer fra at tage derud – det er mange flotte tableauer af blomster – og lige nu altså tulipaner. Det koster 3 € at komme ind – og hvis man har købt et Tageskarte til den offentlige trafik i Berlin AB området, gælder det hele vejen.

Læs mere på Britzer Garten’s hjemmeside

Skriv gerne en kommentar