Trio Ohrenschmalz i NeuKölln

På berlin.de faldt jeg over Trio Ohrenschmalz. Det er et sjovt navn. Billederne af trioen signalerer 1920’er stil, og det er også det de står for. I aften kl. 20 og i morgen aften kl. 18 kan man opleve Trio Ohrenschmalz i Heimathafen Neukölln. Forestillingen har den lige så sjove titel Zuviel Appeal.

Siden 2009 har teatret Heimathafen Neukölln spillet i en gammel teater- og dansesal i den bydel, der oprindeligt hed Rixdorf og nu hedder Neukölln. Salen stammer helt tilbage fra sidst i 1800-tallet, hvor Rixdorf var et stort forlystelseskvarter. Men i 1911 blev kvarteret omdøbt til Neukölln, fordi Rixdorf var blevet lig med et lidt dårligt ry. Dansesalen hed Saalbau Neukölln indtil den lukkede sidst i 1960’erne, bl.a. fordi berlinmuren bevirkede, at stedet kom til at ligge meget afsides. Heldigvis blev det reddet fra nedrivning efter murens fald og er senere blevet restaureret. Nu er det i brug som teater/musiksted. Læs mere og se et billede af bygningen på Wikipedia.

Men  i de brølende 1920’ere blomstrede forlystelseskvarteret i Neukölln ligeså meget som Berlin i det hele taget, og da var der også liv og glade dage i Saalbau Neukölln. Det er også denne periode, der er i fokus, når Trio Ohrenschmalz optræder. Jeg har tidligere skrevet  om Max Raabe & Palastorchester og Commedian Harmonists her på berlin-nyt. Trio Ohrenschmalz ligger tæt op ad deres repertoire, men efter en video på deres hjemmeside at bedømme, så har de helt deres egen stil.  Trioen består af tre unge mennesker:  Julius Hassemer (sang), Angelika Feckl (violin) og Stefan Haberfeld (klaver). Linkene går til deres “Triografi” på hjemmesiden. Alle tre har en grundig musikuddannelse fra barnsben og har senere uddannet sig mere bredt, f.eks. indenfor skuespil. Så når de optræder, er der lige så meget skuespil som musik i det. De tilfører 1920’ernes repertoire egne kompositioner, og jeg kan sagtens forestille mig, at en aften med dem er god underholdning, hvis man holder af den genre.

Læs mere om Trio Ohrenschmalz og se, hvordan I får billetter på trioens hjemmeside.

Se Heimathaften Neuköllns hjemmeside.

Læs meget mere om Trio Ohrenschmalz på berlin.de

Skriv gerne en kommentar