Trine Dyrholm på Volksbühne

Nu er der en mulighed for at gå i teatret i Berlin og nyde en forestilling uden at føle sig for udfordret af det tyske sprog.

På  søndag den 4. december kan danske Trine Dyrholm nemlig opleves på en af Berlins berømte teaterscener, Volksbühne på Rosa-Luxemburg-Platz. Hun spiller i Holland House’s stykke  4:48 PSYCHOSIS en depressiv kvinde, der ønsker at begå selvmord for at slippe fri fra de psykiske problemer.

Trine Dyrholm er en af Danmarks dygtigste skuespillere og har modtaget intet mindre end fem Bodil’er for sin medvirken i danske film. Hun spænder vidt og er også kendt for Melodi Grand Prix sangen Danse i måneskin og Giro 413-slageren Avenuen.  Og hun gør det hele med overbevisning. Hun fik sit gennembrud som karakterskuespiller i stykket 4:48 Psykose på Edison 2002 og blev senere for alvor kendt i Thomas Vinterbergs film Festen. Holland House, der er dansk, selv om det lyder udenlandsk, har  i de senere år haft succes med anmelderroste operaer og teaterstykker. Så selv om forestillingen ikke ligefrem lyder som noget juleeventyr, vil jeg mene, at det kunne være en fin oplevelse at gå efter på Volksbühne.  Stykket spilles på dansk med tyske overtekster.

Volksbühne er fra 25. november til 16. december centrum for Nordwind-Festival, som afholdes for 4. gang. På programmet er Performance, dans, teater, film og oplæsning fra Skandinavien.

Se Volksbühnes hjemmeside, hvor I også kan købe billetter.

På hjemmesiden www.danskefilm.dk kan man læse mere om Trine Dyrholm.

Skriv gerne en kommentar