Tower-Run for 13. gang

I dag finder en af Berlins mere specielle sportsbegivenheder sted. Det hørte jeg på Berliner Rundfunk og ville lige undersøge det lidt nærmere.

I Gropiusstadts IDEAL Bau – det skulle være Berlins højeste boligbyggeri – konkurrerer ca. 100 løbere om hurtigst at kunne løbe op ad trapperne  til den højeste etage – 29. Der er 465 trin. Efter 15. etage begynder det at gøre ondt, fortæller en af deltagerne, og herfra er det også tilladt at bruge gelænderet.

Det er idrætsforeningen TUS Neukölln, der arrangerer løbet, og på deres hjemmeside ligger en lille film fra et tidligere løb. Her ser vi, at en løber fra Masterklasse klarer trapperne på godt 3 min. Det er en sjov måde at arrangere et idrætsløb på, synes jeg. Der er ikke plads til mange tilskuere i trappeopgangen, det siger sig selv. Men mon ikke man så står udenfor – og mon ikke der bliver sendt billeder til en storskærm fra målfeltet. Ellers er der et godt forslag til det her.

Man kan ikke tilmelde sig løbet online mere, selvfølgelig. For det begynder om knap to timer (i skrivende stund). Måske kan man møde op og melde sig til – men helt ærligt: hvem kan finde på det her hvor julefedtet nok ikke helt er væk endnu ? Der skal nok trænes en tid inden.

Men som tilskuer kunne det sikkert være sjovt at kigge forbi. Adressen er Fritz-Erler-Allee 120, 12351 Berlin – I kan finde den på Google-map, der er et link-ikon oppe i øverste hjørne her på siden.

Se mere på TUS Neukölln’s hjemmeside og følg løbet på Facebook

Skriv gerne en kommentar