Tillykke til “En kongelig affære”

Jeg kom lige for sent ind i bjørneuddelingen i går til at se, at den danske film “En kongelig affære” om Struensee og Caroline Mathilde fik to sølvbjørne af den internationale jury på Berlinalen 2012.

Da jeg fik slået over på 3sat, hvor jeg fulgte resten af prisuddelingen var kameraet på en smilende Mads Mikkelsen på tilskuerrækkerne. Han spiller Struensee i filmen. Senere fandt jeg ud af, at Mikkelsen ikke fik nogen bjørn med sig hjem – men at skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard fik en sølvbjørn for bedste skuespiller i rollen som Christian VII. Nikolaj Arcel and Rasmus Heisterberg fik sølvbjørn for bedste manuskript til filmen.

I toget på min sviptur til Århus i går sad jeg netop og læste i Die Welt, at filmen var nomineret. Journalisten, som skrev artiklen fremhævede netop Mikkel Boe Følsgaard og syntes ikke at Mads Mikkelsen var lidenskabelig nok i sin rolle som Struensee. Men det lå også som en undertone, at det nok var instruktørens idé at fremstille ham sådan.

Men nu er der jo en verden udenfor Danmark og de kongelige affærer. Guldbjørnen blev vundet af Paolo & Vittorio Taviani for filmen Cesare deve morire (Cæsar skal dø).  I filmen følger Paolo & Vittorio Taviani i seks måneder hvordan indsatte i det romerske fængel Rebibbia arbejder med en opførelse   Shakespeares stykke Cæsar og hvordan det påvirker dem. Det lyder virkelig også som en film, der kunne være interessant at se.

Der blev uddelt 6 andre sølvbjørne – læs mere på Berlinalens hjemmeside

Desuden blev der uddelt priser i en række andre kategorier og to Berlinale cameras. Læs om det på Berlinalens hjemmesides Overview.

Skriv gerne en kommentar