Skal I holde efterårsferie med børnene eller børnebørnene, så er anbefalingen herfra selvfølgelig at tage en tur til Berlin. Berlin er nemlig også for børn.

Der findes efterhånden adskillige web-sider og online guider, som har forslag til, hvad man kan foretage sig sammen med børnene i Berlin.

Jeg har tidligere omtalt Ella Bellas Eventyr og 90 Files Berlin, som begge er glimrende guider til børnefamilier. Ella Bellas Eventyr fik jeg endda en børnefamilie til at anmelde – og her var der begejstring for alle de gode forslag. 90 Files Berlin er en E-bog, koster mellem 55 og 65 kr. På 90files.com kan man læse prøver på deres anbefalinger, bl.a. anbefaler de Museum für Naturkunde med det store dinosauer skelet – som er et ægte skelet. Se en prøve på 90 Files her og køb bogen fx her.

Se også på http://www.top10berlin.de/de/cat/familie-275, hvor der er mange flere aktivitetsforslag.

På visitberlin har de siden Berlin mit Kindern hvor de anbefaler mange forskellige aktiviteter for børn. De har også en side, der er delt op i forskellige aldre, så man hurtigt kan finde det, som egner sig til børnene, man har med, find siden her.

Prenzlauer Perg er et særligt børnerigt kvarter i Berlin lige nu, og nogle af forslagene i linkene ovenfor henviser også til spisesteder i denne bydel. Det er også værd at bemærke, at der er mange offentlige legepladser i Prenzlauer Berg, f.eks. den store på Kollwitzplatz. Under mit seneste Berlin-besøg var jeg på besøg i Prenzlauer Berg og oplevede den meget hyggelige stemning i det smukt renoverede kvarter omkring Kollwitzplatz. Pladsen er opkaldt efter kunstneren Käthe Kollwitz (1867-1945), og på pladsen står i dag en stor bronzeskulptur af hende. Kollwitz’ kunst skildrede oftest de grumme kår, som var for børn i hendes levetid. Synd, at hun ikke ser de gode kår, som de fleste børn har i dag og oplever, hvordan børnene krammer hende og leger omkring hende. Det var faktisk et ret godt billede, jeg der helt tilfældigt fik.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

 

Skriv gerne en kommentar