Tempelhof Broadcast

Det må vel være verdens største orkester!

Fra i dag og til på søndag kan man på Tempelhofer Feld få en enestående musikoplevelse.

Flere end 600 musikere fra Berlin og USA – professionelle som amatører – vil opføre et værk af den amerikanske komponist Lisa Bielawa. Komponisten har skrevet musikken efter at være blevet inspireret af dette store friareal midt i storbyen. Musikerne dukker ubemærket op og bevæger sig hen over hele Tempelhofer Feld mens de spiller. Bevægelserne sker efter en koreografi, som er en del af kompositionen. Det hele varer 60 min.

Det er jo nok ikke en symfoni i klassisk forstand man skal forvente at høre. Kompositionen kan varieres og spilles i forhold til omgivelserne, og skal mere betragtes som en rum og klang oplevelse. Sådan præsenteres i hvert fald begivenheden på Tempelhofer Freiheits hjemmeside. Hvis man har set Tempelhof, vil man vide, at der er tale om et meget stort areal – så det bliver også helt tilfældigt, hvad man som tilhører får at høre – eller man kan også selv vælge at følge den gruppe musikere, man udvælger sig.

Det er en fantastisk idé sådan at bringe musikken ud i felten…

I kan læse mere om arrangementet og spilletider på Tempelhofter Freiheits hjemmeside

Tempelhof Broadcast har også sin egen hjemmeside – kig også ind på den – her ligger film fra prøver og pressemøde, da idéen blev lanceret.

Det var et nyhedsbrev fra Gratis in Berliln, der gjorde mig opmærksom på begivenheden. Det er en god side at tjekke – der er mange tips om gratis arrangementer.

Skriv gerne en kommentar