Street Fighter II og Stefan Schwarzer i Computerspilmuseum

I går skrev jeg om det kommende AppleMuseum i Berlin. Der findes jo også et Computerspilmuseum i Berlin og det seneste nyhedsbrev fra dem fortæller, at en udstilling med kunstneren Stefan Schwarzer er under opsejling. Den 9. november åbner udstillingen, hvor Schwarzer har ladet sig inspirere af computerspillet Street Fighter II til at skabe tegninger, videoer og flipbøger. Udstillingen vises til 12. december.

Schwarzer arbejder især med at analysere spillet symbolik i forhold til virkeligheden og kampen og det at kæmpe i overført betydning. Kunstneren ser spillet som et symbol på menneskets kamp for opmærksomhed og kærlighed og kampen for eksistens.

Schwarzer, der studerer maleri  og grafik på Kunsthochschule für Kunst und Design i Halle, tilhører selv generationen af Street Fighter spillere. Spillets univers og dets billedsprog er selvsagt en kunstnerisk inspirationskilde for ham. Men Computerspilmuseets direktør, Andreas Lange, mener også, at kunstnerens analyserende udstilling er med til at vise, at computerspil ofte påvirker de spillende og hele samfundet  i videre omfang end selve spillet, og det også som her på en positiv og kreativ måde.

Computerspilmuseums hjemmeside

Læs mere om udstillingen

Skriv gerne en kommentar