Spontant besøg i Rigsdagskupen

Det er vist på tide at få opdateret omkring besøg i Bundestag. Forleden dag var jeg inde på Bundestags hjemmeside for at læse lidt om valget og få genopfrisket, hvordan det er, Bundestag bliver sammensat. Så kom jeg lige forbi siden, hvor der står om besøg i Bundestag og kuplen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er sådan, at siden juni 2012 kan man godt besøge kuplen uden at have anmeldt det på nettet. Man kan godt spontant vælge, at man vil en tur op i kuplen. Det er så lidt efter, hvad man forstår ved sponteanitet. For man skal altså henvende sig mindst to timer før i den container, som står sammen med pavillonen i nærheden Rigsdagsbygningens sydportal i Scheidemannstr.  Man får en besøgstilladelse, der som sagt gælder to timer efter registreringen, men man kan også vælge at bestille besøget op til to dage frem. Ikke senere.

Man kan stadig benytte muligheden for at anmelde sit besøg på Bundestags hjemmeside. Og det ville jeg da gøre og så spare tiden, når man er på ferie. Alle der besøger Bundestag skal registreres og bliver sikkerhedstjekket og godkendt, inden man får adgang til Bundestag. Der findes en blanket på Bundestages hjemmeside, som man kan udfylde, og så får man besked om, hvornår man kan komme. Man kan selv ønske dag og tidspunkt. Hvis man er der lidt før, kan man bare stille sig i køen, så får man lov til at komme ind, hvis der er plads. Jeg har beskrevet, hvordan besøg forløber i et tidligere indlæg. 

Læs mere om muligheden for spontant besøg På Bundestags hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar