Sommer i Tyrol …og på Komische Oper

På Komische Oper spiller de den 24. november igen Ralph Benatzkys operette Im Weissen Rössl – den vi kender som Sommer i Tyrol.

Her på Komische Oper bliver operetten opført med musik og tekst fra uropførelsen, som også skete i Berlin i 1930. Det skulle skinne igennem på flere forskellige måder, bl.a. er der hints til den spirende nazisme. For man må ikke tro at Komische Opers opførelse ligner den film som vi danskere kender, Erik Ballings Sommer i Tyrol – som jo i øvrigt er ganske fremragende. Komische Oper har for vane at dekonstruere og genopbygge i deres opsætninger, og derfor er det altid spændende at gå derind og se forestillinger. For eksempel er orkestergraven i dette stykke omdannet til en swimmingpool. Scenografen på denne opførelse er Sebastian Baumgarten. Samme mand var scenograf på Tannhäuser i Beyreuth i år.

Opførelsen får overvejende positiv kritik, indvendingen er, at det er lidt for langt. Jeg ville tage det med som en oplevelse at se “Sommer i Tyrol” på en ny måde – og jeg er aldrig blevet skuffet i Komische Oper. I kan købe billetter til forestillingen hos Classictic.com.

Komische Opers hjemmeside

Skriv gerne en kommentar