Slotsbyggeriet

Jeg var lige for nylig inde på Web-cam’et på byggepladsen for det nye slot inde i Berlin Mitte. Eller rettere skal man jo kalde det Humboldt Forum, for det er det, der bliver navnet på den nye bygning.

Det skrider godt fremad byggeriet, man kan virkelig se, at der sker noget nu. Der går dog efter planerne endnu 5 år, før bygningen står klar som Humboldt Forum med udstillinger og arrangementer. Organisationerne, som rykker ind og beboer slottet med hver sine udstillinger og aktiviteter er: Stiftung Preußischer Kulturbesitz – Staatliche Museen zu Berlin med det etnologiske museum og museum for asiatisk kunst, Humboldt-Universität zu Berlin og  Zentral- und Landesbibliothek Berlin.

Følg med på Humboldt Forums hjemmeside, hvor man nu også kan læse dagbog over byggeriet.

Et andet Stadtschloss har iøvrigt lige åbnet dørene for interesserede. I weekenden kunne Stadtschloss i Potsdam indvies, og det er helt efter planerne. Det er også en bygning, som i det ydre er ligner barokslottet, som stod på stedet, inden det blev ødelagt at bomber under 2. verdenskrig. Resterne af slottet blev ligesom Stadtschloss i Berlin sprængt væk af SED. Efter genforeningen blev det besluttet, at det skulle genopbygges som hjemsted for Landtag Brandenburg, og flere tusinder lagde vejen forbi slottet, hvor de kunne møde arkitekten, der har stået for byggeriet.

Læs mere på Landtag Brandenburgs hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar