Sjov suppefestival, caféer m.m.

Et nyhedsbrev fra berlin.de fortæller om en suppefestivalen Suppe & Mucke ved Forckenbeckplatz i Friedrichshain. Det lød så sjovt, at jeg måtte læse noget mere om det. Det går ud på, at beboerne i kvarteret skal mødes og fortælle hinanden om deres aktiviteter. Man kan f.eks. møde op med en gryde suppe, som man selv har lavet, og dele den og opskriften med andre. Også musik, teater og politik er på programmet – det handler vel om at komme til at kende sine naboer og skabe et fællesskab. Suppefestivalen kaldes også en gadefest – men er vel lidt mere end det, vi på dansk mener med ordet gadefest. Suppe & Mucke er en forening, som har sin egen hjemmeside. Det er egentlig godt tænkt, at det helt nære og ukomplicerede også kan være med til at danne fællesskab. Tankevækkende er det også, at sådan noget skal organiseres…Festivalen er, som jeg opfatter det, beregnet på kvarterets beboere, og ikke noget man som turist skal deltage i. Jeg ville blot fortælle om initiativet, som jeg synes er både interessant og sjovt. Læs evt. mere på http://www.suppeundmucke.de.

Caféer i Berlin: Da jeg på berlin.de læste om suppefestivalen, så jeg et link til en oversigt over caféer i Berlin. Den vil jeg gerne gøre opmærksom på. Den er inddelt efter bydel og kan således bruges til at søge efter en café i nærheden af hotellet. Jeg har fået en yndlingscafé i Uhlandstrasse – Berliner Kafféerösterei, hvor man også kan købe noget godt kaffe og espresso med hjem. Den er også med på listen – den rigtig lange liste. Men jeg har selvfølgelig  også lyst til at prøve nogle af alle de andre caféer i omegnen. Der er en særlig oversigt over caféer, hvor der er legepladser til små børn. Se listen på http://www.berlin.de/restaurants/cafes/.

Til slut skal jeg minde om Lange Nacht der Museen i aften, hvor I for 20€ kan se alle de museer I kan nå. Se indlægget fra i går.

 

Skriv gerne en kommentar