Send en DVD-hilsen hjem

For bare få år siden var det skik og brug, at man sendte et postkort til familie og venner, når man var på ferie. Jeg har en lille samling af dem, som jeg har modtaget. Men jeg kan også konstatere, at det er ikke så almindeligt mere. Jeg gør det heller ikke selv. Nu sender vi et billede med en mms eller sender en mail med et par billeder. Ja, jeg har faktisk også modtaget et kort, som blev sendt via nettet gennem en tjeneste som fremstiller et postkort med den tekst og det billede, min søn havde valgt på sin ferie.

20131006_080555I Berlin er der nu en mulighed for at kombinere den digitale teknik med traditionen at sende et postkort. Det er firmaet history-vision.de, som producerer DVD-postkort. DVD’ en er lagt ind i en et plastikcover på et kraftigt stykke karton. På kortets forside er der billeder og på bagsiden adressefelt og plads til at skrive hilsen som på de traditionelle postkort. Plastikcoveret har selvklæbende genluk, så man kan lægge DVD’en tilbage efter brug, og bevare postkortets flotte forside intakt. Der er nu udgivet tre forskellige DVD’postkort, og jeg har lige modtaget eksempler på de to seneste. Den første fik jeg med hjem, da jeg besøgte history-vistion i maj dette år. De tre DVD’postkort indeholder film og billeder om henholdsvis Berlin, DDR og Tyskland generelt. Billederne og filmene på DVD’erne er ledsaget af korte tekster, som findes på ni forskellige sprog. Der er ca. tyve minutter film på DVD’erne.

Det er selvfølgelig også oplagt at købe DVD’erne med hjem til sig selv, som en (ganske særlig og informativ) souvenir – her er jo billeder og film, som man måske ikke har set før. Og kære tysklærere og historielærere: Her er gefundenes Fressen til undervisningen!

DVD-postkortene kan købes i Turist-info forretningerne i Berlin, f.eks. den i Humboldt Box ved Schlossplatz.

Se mere på http://www.history-vision.de/angebote-leistungen/dvd-postkarte1.html

 

Skriv gerne en kommentar