Russerne og Tyskerne

Neues Museum åbnede i går en ny udstilling. Den hedder Russen & Deutsche. 1000 Jahre Kunst, Geschichte und Kultur, og som titlen siger, handler den om russernes og tyskernes møder og påvirkning af hinanden indenfor kunst, historie og kultur gennem 1000 år.

Titlen fortæller samtidig, at der både vises kunst og kulturhistorie på udstillingen. I en lille film på hjemmesiden for Neues Museum på portalen Staatliche Museen zu Berlin fortæller professer, Dr. Matthias Wemhoff om udstillingen, og vi ser et klip fra monteringen af et imponerende billede af zar Alexander I den 1. og Preussens kong Wilhelm III’ s indtog i Paris.

Udstillingen leder helt op til nutiden og fortæller også om russere, som lever i Tyskland og tyskere som lever i Rusland i dag, fortæller Matthias Wemhoff  og påpeger, at udstillingen skal være med til at fremme interesse for og  forståelsen mellem de to lande og deres folk. Jeg tænker, at der jo også må være et afsnit i udstillingen om tiden fra 1949-1989? Det nævner Wemhoff dog ikke noget om i filmen.

Læs mere og se filmen på Staaliche Museen zu Berlin’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar