Rundvisning på Teufelsberg

Har I lyst til en tur ud i efterårsluften og en tur i højden, er et af mine forslag at få rundvisning i området på Teufelsberg. Det var her, amerikanerne havde deres lyttepost under den kolde krig.

I en artikel i Tagesspiegel tidligere i år fortælles om stedet. Området har indtil nu været lukket for offentligheden og hegnet ind, men det har også været præget af “uofficielt” besøg og hærværk. Ejeren af grunden får ikke lov til at bygge der som planlagt, og havde ikke mere råd til at have det bevogtet. Et privat vagtfirma Emges overtog bevogtningen uden at få betaling, men har så til gengæld lov til at bruge stedet til forskellige formål. Og nu har den unge Andreas Jüttemann, som har interesseret sig for stedet siden han var 14 år gammel, fået idéen at vise rundt og fortælle om stedets historie.

Bjerget blev jo oprindeligt dannet af ruiner fra 2. verdenskrig og blev så til militær aflytningspost for de britiske og amerikanske styrker i Berlin.

Det koster 15 euro at deltage i en rundvisning. Se flere oplysnigner og tilmeld jer til rundvisningen på hjemmesiden (link herunder) eller på : 804 033 90. Man skal være 14 år for at deltage, og man skal bekræfte, at man gør det på eget ansvar. Hvis I kigger billedserien i Tagesspiegel, forstår man hvorfor.

Læs om rundvisninger på Teufelsberg

Læs artiklen i Tagesspiegel

Se billedserie i Tagesspiegel

Skriv gerne en kommentar