Rockmusik-dragter på udstilling i Hard Rock Café

Hard Rock Café kæden er et verdensomspændende foretagende med i alt 181 forretninger i 58 lande – heraf 142 caféer, 18 hoteller og 8 kasinoer. I Berlin har kæden en Hard Rock Café på Kurfürstendamm nr. 224. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været der, men det kan jeg forhåbentlig nå endnu.

En anledning ud over at drikke en øl eller en kop kaffe kunne være, at se den udstilling, de viser fra i dag og til 1. marts.

Det er sådan, at Hard Rock Café kæden faktisk har en af verdens største samlinger med musikinstrumenter, dragter og rockmusikeres andre personlige effekter. En gang i mellem vælger de nogle af dem ud og lader dem gå på verdensturné. Lige nu kan man derfor i Berlin se Michael Jacksons røde læderjakke fra musikvideoen Beat it, Madonnas brystværn (mit udtryk) fra Blond Ambition-turnéen, noget af Lady Gagas udstyr osv.

Titlen på udstillingen er HARD ROCK COUTURE – Music Inspired Fashion, ud fra den betragtning, at det som rocksangerne har på, det bliver efterfølgende mode. Og sådan har det jo altid været. Tænk blot på beatles-jakken. Jeg kan huske, at min bror fik lov til at få sådan en til sit konfirmationstøj. Det var stort, og den var han meget stolt over.

Det er gratis at se udstillingen, og I kan læse mere om den på Gratis in Berlin. Se også Hard Rock Cafés Facebook side.

Skriv gerne en kommentar