Ring til J. S. Bach

I morgen, skærtorsdag – eller Gründonnerstag, som det hedder i Tyskland – opføres Bachs Matthæus Passion i St. Matthäus-Kirche.

Det er den store gulstens kirke, som ligger på Kulturforum ved Potsdamer Platz. Jeg har aldrig selv været inde i kirken, men den skulle være et besøg værd i sig selv. Kirken blev bygget 1844 – 1846 og arkitekten er August Stüler – elev af Schinkel, som så eftertrykkeligt har sat sit præg på Berlin.

Kirken viser skiftende kunstudstillinger, hvor kunst og kirke går i dialog. Lige nu og indtil 1. april vises to udstillinger:

Den ene, Leidenschaften / Passioni af Julia Krahn, foto- og videoinstallationer vises indtil 1. april. Den anden Passion Jesu 2000 af Kurt Mühlenhaupt vises indtil 3. maj.

Men tilbage til Bach. Matthäus Passionen opføres af ensemblet Exxential Bach, som består af musikere fra Polen, Tjekkiet, Østrig, Amerika, Ungarn, England, Italien og Tyskland. De har som fælles passion at opføre Bachs værker  i autentisk form med barokinstrumenter. Alene det ville være interessant at gå efter. Men Bachs musik er efter min mening noget at det herligste man kan tænke sig.

Og så er der det med at ringe til Bach – det er jo ikke muligt selvfølgelig – men det telefonnr. man kan bestille billetter på indeholder (garanteret med fuld overlæg) Bachs leveår 0700 1685 1750 – det er da opfindsomt. (I skal nok ikke have det føste 0 med, hvis I ringer fra Danmark). I kan også bestille billetterne på Classictic.com indtil i aften kl. 18. Derefter må I “ringe til Bach” eller satse på at I kan købe billet i kirken.

Se koncertomtalen på St. Matthäus-Kirche’s hjemmeside

Skriv gerne en kommentar