Ragnarok for seniorer

Jeg synes, der er en tendens til i vores samfund at aldersinddele befolkningen i alle mulige sammenhænge, hvor det måske ikke er så afgørende hvilken alder, man har.

Også på kulturmarkedet er der ønske om at nå forskellige målgrupper. Som regel er der et kernepublikum til den kulturelle ydelse, der leveres – men nu om dage har markedsøkonomien vundet indpas i kulturens verden, og det drejer sig om at kunne fange flere brugere ind i koncertsalene og museerne. Jeg blev egentlig glad for at høre Marianne Jelved sige i TV i går, at vi skal huske, at kultur har en værdi i sig selv. Og at det ikke er altid vi skal måle på tingene og sigte efter økonomisk gevinst. Og når man er ude med nettet efter nye målgrupper, handler det selvfølgelig også om, at man ønsker at bibringe så mange som muligt glæden ved at opleve kultur…

Med dette formål har de på Staatsoper i Berlin et tilbud om Opera for Seniorer. I dag er sidste seance i denne omgang. Fra kl. 16-18 kan man få nærmere kendskab til Wagners Götterdämmerung (Ragnarok). Vel at mærke, hvis man er fyldt 60 år. Man skal melde sig på en mailadresse eller pr. telefon – begge dele er opgivet på Staatsopers side om arrangementet.

Om det er en god idé sådan at aldersopdele sit publikum? Jeg ved det ikke rigtigt. Men det kan være, at jeg bedre kan svare på det, når jeg bliver 60 år. Foreløbig går jeg ikke efter arrangementer specielt for seniorer. Og jeg ved ikke, om jeg kommer til at gøre det. Kanske at prisen også kommer til at spille ind… I dette tilfælde forlyder der dog ikke noget om, hvad prisen er.

Skriv gerne en kommentar