Pyronale 2013

Den 6.-7. september er der igen Pyronale i Berlin. Det er dysten om at blive verdens bedste i fyrværkeri. Det bliver en fest for synet – men knap så festligt for hørelsen. Det er måske en god idé at tage en form for høreværn med, hvis I vil ud at overvære konkurrencen.

Seks lande deltager  i konkurrencen. Fredag er det Kroatien, Polen og Finland der fyrer den af og lørdag skal Filipinien, Grækenland og Spanien i ilden. Hver dag kåres dagens bedste fyrværkeri, lørdag også konkurrencens vinder. Begge dage er der et stort Citroën fyrværkeri efter konkurrencerne, sikkert et sponsorindslag.

Der er helt bestemte regler for, hvad fyrværkeriprogrammet skal indeholde. Alle skal levere 1 minuts fyrværkeri uden musikalsk ledsagelse i bestemte farver, i år er det lilla og gul. I anden del af konkurrencen skal der fyres op til 4 minutters obligatorisk musik, i år Johann Strauss’ An der schönen blau Donau og Jacques Offenbachs Can Can fra Orfeus i Underverdenen. Det gad jeg virkelig godt se – mon ikke der kommer en film på YouTube. Herefter skal deltagerne vise ca. 10 minutters fyrværkeri med selvvalgt musik, hvor temaet er Mit land. Juryen består af fagfolk indenfor fyrværkeribranchen og personer fra offentligheden. Der bedømmes efter kriterierne kreativitet, mangfoldighed af farver, effekter og synkroniseringen med musik samt den kunstneriske og tekniske udførelse. Som de sidste par år er publikum med til at finde vinderen – man kan stemme med mobilen.

Billetter til VM i fyrværkeri kan købes fra Pyronalens hjemmeside. Vær opmærksom på reglerne for, hvad man må medbringe som tilskuer.  Læs mere på http://www.pyronale.de/

Skriv gerne en kommentar