Pyramus og Thisbe i Britz

På slottet Britz i Neukölln har der nu i 10 været opført sommeropera. I år er det historien om Pyramus og Thisbe sat i musik af Johann Adolf Hasse (1699-1783). Operaen opføres på tysk. Kammerorchester Schloss Britz spiller, dirigent er Stefan Roberto Kelber. Andrea Chudak syner Pyramus, Anne Katrin Schenk Thisbe og Hartmut Schröder synger Thisbes fader.

I gymnasiet læste jeg Pyramus og Thisbe på latin. Historien er om to unge mennesker, som ikke må få hinanden, fordi deres forældre er uvenner. De kan kun tale sammen gennem en sprække i muren mellem de to familiers huse og de aftaler at mødes hemmeligt en nat. Thisbe kommer til mødestedet før Pyramus. Hun træffer en løve, der lige har spist et dyr og er blodig om munden – og løven, der åbenbart ikke er helt mæt,  får fat i Thisbes slør – men hun slipper væk. Pyramus kommer og finder Thisbes blodige slør og tror hun er død. Han jager  derfor sit sværd i sig selv og dør blødende. Nu kommer Thisbe tilbage og finder ham død – og  jager også sværdet i sig selv. Forældrene lader asken fra de to komme i samme urne, så de i det mindste forenes i døden. Se det er jo en historie, der gør indtryk på en ung gymnasieelev. Som I allerede har tænkt, gjorde den også indtryk på Shakespeare, som fik inspiration til Romeo og Julie og En skærsommernatsdrøm.

I kan se og høre historien i aften og i morgen aften ved slottet i Britz. I får her link til hjemmesiden for operaen– og nu vi er ved slottet, så får I også lige link til slottets hjemmeside. Der er et museum og en slotspark og det koster ikke mere end 1,5 € at se slottet. Fra 1. september og resten af året vises der for øvrigt en udstilling med Marc Chagalls grafik på slottets museum. Slottet ligger på adressen Alt-Britz 73, 12359  Berlin. I kan slå det op på bykortet – se det lille ikon for Googlemap øverst til højre (ved siden af Twitter-symbolet). I kommer til Britz med bus M44 eller M46 og I skal stå af ved Britzer Damm/Tempelhofer Weg. Se mere på http://www.schlossbritz.de/

Skriv gerne en kommentar