Pssst…… Det er hemmeligt!

Eller…. helt hemmeligt kan det nok alligevel ikke være. En kolos af en bygning, som breder sig på et areal på størrelse med 35 fodboldbaner !  midt i Berlin.  Det er vanskeligt at forestille sig det fysiske omfang af sådan et foretagende. Og man skal nok i luften med Highflyer eller op i Kolhoff Tower eller Fernsehturm for at få en fornemmelse af omfanget. Om bygningens arkitektur vil jeg slet ikke sige noget – det kan være, at vi er heldige at Rikke Lyngsø på et tidspunkt vil skrive om det?

Mere hemmeligt er det heller ikke, end at rbb Abendschau i aftes sendte et indslag af åbningen af den første fløj af BND’s kæmpemæssige bygning i Chausseestrasse. Men det er klart, at det ikke var et Åbent-Hus arrangement. Abendschau fortæller, at nogle få, nøje udvalgte og selvfølgelig fuldt sikkerhedskontrollerede journalister fik lov til at komme med til “indflytningsfesten” i går. Deriblandt var Abendschau, så vi får også nogle billeder indefra. Det fortælles dog i Abendschaus indslag, at BND med tiden får en Besucherzentrum, så måske bliver det muligt at komme på besøg i bygningen, hvem ved?

BND har også en hjemmeside. Der og i avisartiklerne om indflytningen i går fortælles det, at det i første omgang kun er 170 af de 4000 medarbejdere, der flytter ind nu. I kan jo læse mere om BND dels på deres hjemmeside og Wikipedia eller andre steder på nettet. Rbb har en udmærket side, hvor de fortæller lidt om BND, se mere her.

BND er det man med en herligt tysk ord kalder en “Auslandsnachrichtendienst” – de skal altså have styr på efterretninger fra udlandet. Og det er selvfølgelig landets sikkerhed, det handler om. Sådan noget har jo alle lande nu om dage. Nu kommer jeg til at tænke på filmen “Den hundredårlige…” hvor hovedpersonen også bliver dobbeltspion, og hvor det meget morsomt bliver beskrevet, at USAs og Ruslands agenter udveksler indholdet fra hinandens papirkurve – da de ellers ikke har noget, de vil dele 🙂 Sådan er det nu nok ikke i virkeligheden….

Nu har berlin-nyt i hvert fald ikke hemmeligholdt, at de første medarbejdere er flyttet ind i BND i Chausseestrasse.

Se indslaget fra Abenschau.

Skriv gerne en kommentar